Gå videre til hovedindholdet

Guide til søgemaskine-optimering i CMS

Din nye hjemmeside kan indstilles til at være mere brugervenlig over for søgemaskiner, således at indholdet lettere optages og indekseres korrekt. Det betyder at brugere, af eksempelvis Google, med større sandsynlighed får vist din side blandt søgeresultaterne.

Unikke titler og metadata

Titler og metadata angives i Indholdssider i kontrolpanelet. Når en indholdsside oprettes eller redigeres, udfyldes felterne TitleNøgleord og Beskrivelse.

  • Title - Her angives en title (optimalt op til 67 tegn), som kort fortæller noget om indholdet på siden (fx Mine bedste mad-opskrifter med kylling)
  • Nøgleord - her angives ord som beskriver indholdet, og som benyttes i indholdsteksten (fx mad, opskrifter, kylling)
  • Beskrivelse - her angives en kort beskrivelse (fx Læs om lækre og sunde retter med kylling)


Brugervenlige URL'er

Dette punkt kræver at webhotellet understøtter såkaldte .htaccess filer og URL Re-writing.

  • Gå til Indholdssider i kontrolpanelet
  • I sektionen Indstillinger vælges Generer URL'er vha. Filnavn.
  • Sæt flueben i Brugervenlige URLer

Gå nu til webhotellet via et FTP program og opret en fil med navnet  .htaccess (husk punktummet i starten). Indsæt følgende i filen.

Rewriteengine on
RewriteRule ^([A-Za-z0-9_\.-]+)\.html$ index.php?SMExt=SMPages&SMPagesFilename=$1
RewriteRule ^([A-Za-z0-9_\.-]+)\.htm$ index.php?SMExt=SMPages&SMPagesId=$1

Test at ovenstående virker. Gå til hjemmesiden på flg. adresse (erstat min-side.dk med adressen til din egen side).

http://min-side.dk/Index.html

Hvis ovenstående adresse virker, er Brugervenlige URL'er sat korrekt op.

For at få udbytte af de nye indstillinger, skal alle links i menuen og på indholdssiderne erstattes, så indholdssiderne refereres med den nye type URL. Åben fx et menu-punkt for redigering, tryk på mappe-ikonet ud for feltet URL adresse, og vælg nu den rette indholdsside. Du vil se at linket til indholdssiden nu har fået en pæn adresse i stil med MinIndholdsside.html, frem for de lange og kryptiske adresse. Tilsvarende kan links på selve indholdssiderne også med fordel erstattes af de kortere adresser.

Optimer indhold

En af de meget vigtige parametre i Søgemaskine Optimering, er gode indholdsstekster. Sørg for at teksten indeholder mange af de søgeord du ønsker at blive fundet på. Sørg også for at teksterne er forsynet med en overskrift der indeholder nogle af de vigtigste søgeord. Overskriften skal være af den såkaldte <h1> type. Marker din overskrift, og vælg den største skrifttype i menuen efter Typografier.

Husk også at opdatere dit indhold ofte - Google elsker friskt indhold, og vægter derfor din hjemmeside højere i søgeresultaterne.

Google Analytics

Du kan også med fordel installere udvidelsen Google Analytics, som gør det muligt at overvåge de besøgende på hjemmesiden. Hold øje med hvilket indhold der bliver vist mest, hvor lang tid hver bruger i gennemsnit bliver på hjemmesiden, hvor fra i verden de kommer og meget mere. Dermed kan du optimere dit indhold på baggrund af de besøgendes interesser.


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

marketing og markedsføring på nettet

Vi er en virksomhed med kompetente folk med erfaring og viden om forskellige discipliner inden for marketing og markedsføring på nettet. Vores firma navn udtrykker, hvad der er vores primære fokus er, nemlig, markedsføring i søgemaskiner.

SEM står for Search Engine Marketing og vi kommer til at blive en bidragyder til dine markedsføringskroner generere flere indtægter (ROI), og det vil vi demonstrere for dig. Valget af den rigtige kanal på internettet er vigtig. Vi skal hjælpe dig med, samt til at sikre, at din markedsføring på internettet arbejder sammen med din øvrige markedsføring.

Du kan endda, med de enkle trin til at komme i gang med markedsføring i søgemaskiner. Men som i de fleste andre områder, kan resultatet blive langt bedre, hvis du bruger de professionelle. Vi tør sige, at vi er professionelle i området og kan hjælpe dig med at oprette, drive og overvåge din markedsføring på internettet. Gennem målinger dokumentere for dig, at du får relevante besøgende, hurtig ROI og øge…

Formålet med SEO

SEO (SØGEMASKINEOPTIMERING) SEO, Search Engine Optimization eller på godt gammeldags dansk, søgemaskineoptimering er et område som henover de sidste 10 år er blevet et krav som man som virksomhed ikke kan ignorere. Formålet med SEO, er at dine kunder, som minimum, kan finde din hjemmeside når de søger efter den. Der ville ikke være meget ide i at have en flot og funktionel hjemmeside hvis ikke der er nogen der besøger den. Det ville svare til at have sin butik placeret i et kælderlokale, med gardinerne trukket for og ingen skilte udenfor. Så er man i hvert fald sikker på at de eneste kunder man ville få, er dem der vidste på forhånd hvor de skulle gå hen.


Hos Hcs Briller har vi SEO som en absolut spidskompetence. Vi har hjulpet flere end 50 virksomheder med at fremme deres placeringer og almen tilstedeværelse på nettet, herunder via Google søgninger, sociale medier som Facebook, Twitter og lignende, samt via generiske søgninger der anvender søgepartnere, brancheportaler mv. Baseret p…