Gå videre til hovedindholdet

Creating your own WordPress plugin database migration framework

How to create a database migration framework for WordPress that automatically migrates changes to your plugin database structure.
So, how do you migrate changes to your database structure from one version to another (like you may know it from Ruby on Rails) when you are writing a WordPress plugin? Here’s one way to do it.
Let’s assume that the database migration should take place when the plugin is activated. Assuming your plugin is named myplugin, put this code in the myplugin.php file:
register_activation_hook(__FILE__'myplugin_install');
This makes WordPress execute the myplugin_install() method when the user activates your plugin.
Next, add this method:
function myplugin_install() {
  myplugin_migrate();
}
And our migration method:
function myplugin_migrate() {
  global $wpdb;
  $migs = myplugin_migrations();
  $current_migration = get_option('myplugin_current_migration', 0);
  $needed_migration count($migs);
  for ($i $current_migration$i $needed_migration$i++) {
    $mig $migs[$i];
    $wpdb->query($mig);
  }
  if ($current_migration == 0) {
    add_option('myplugin_current_migration'$needed_migration);
  else {
    update_option('myplugin_current_migration'$needed_migration);
  }
}
What this does is that it runs through database statements (queries) returned from the myplugin_migrations() method. Let’s implement the actual migrations – add this method:
function myplugin_migrations() {
  global $wpdb;
  $migs array();
  // Create example table
  $migs[] = '
  CREATE TABLE '.$wpdb->prefix.'myplugin_examples (
    id int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
    name varchar(255) NOT NULL,
    PRIMARY KEY (id)
  )';
  // Add examples
  $migs[] = "INSERT INTO ".$wpdb->prefix."myplugin_examples SET name='First example'";
  $migs[] = "INSERT INTO ".$wpdb->prefix."myplugin_examples SET name='Second example'";
  // Return the migrations
  return $migs;
}
That would create an example table and insert some values.
Now imagine that two months later you need a description field in your examples table. What do you do? It’s as easy as adding one line of code to the migrations:
// Add description field to examples
$migs[] = "ALTER TABLE ".$wpdb->prefix."myplugin_examples ADD description VARCHAR( 255 ) NOT NULL";
Deactivate and activate the plugin, and you table now has an extra field. Easy as cake! :)
Share your thoughts, opinions, and suggestions below.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

marketing og markedsføring på nettet

Vi er en virksomhed med kompetente folk med erfaring og viden om forskellige discipliner inden for marketing og markedsføring på nettet. Vores firma navn udtrykker, hvad der er vores primære fokus er, nemlig, markedsføring i søgemaskiner.

SEM står for Search Engine Marketing og vi kommer til at blive en bidragyder til dine markedsføringskroner generere flere indtægter (ROI), og det vil vi demonstrere for dig. Valget af den rigtige kanal på internettet er vigtig. Vi skal hjælpe dig med, samt til at sikre, at din markedsføring på internettet arbejder sammen med din øvrige markedsføring.

Du kan endda, med de enkle trin til at komme i gang med markedsføring i søgemaskiner. Men som i de fleste andre områder, kan resultatet blive langt bedre, hvis du bruger de professionelle. Vi tør sige, at vi er professionelle i området og kan hjælpe dig med at oprette, drive og overvåge din markedsføring på internettet. Gennem målinger dokumentere for dig, at du får relevante besøgende, hurtig ROI og øge…

Formålet med SEO

SEO (SØGEMASKINEOPTIMERING) SEO, Search Engine Optimization eller på godt gammeldags dansk, søgemaskineoptimering er et område som henover de sidste 10 år er blevet et krav som man som virksomhed ikke kan ignorere. Formålet med SEO, er at dine kunder, som minimum, kan finde din hjemmeside når de søger efter den. Der ville ikke være meget ide i at have en flot og funktionel hjemmeside hvis ikke der er nogen der besøger den. Det ville svare til at have sin butik placeret i et kælderlokale, med gardinerne trukket for og ingen skilte udenfor. Så er man i hvert fald sikker på at de eneste kunder man ville få, er dem der vidste på forhånd hvor de skulle gå hen.


Hos Hcs Briller har vi SEO som en absolut spidskompetence. Vi har hjulpet flere end 50 virksomheder med at fremme deres placeringer og almen tilstedeværelse på nettet, herunder via Google søgninger, sociale medier som Facebook, Twitter og lignende, samt via generiske søgninger der anvender søgepartnere, brancheportaler mv. Baseret p…

En lokal søgning i søgemaskiner

Ønsker din virksomhed at være synlig i Google, når en potentiel kunde i området søger efter et produkt eller en service, som du giver? Vil din virksomhed gerne fuld kontrol over, hvilke oplysninger der er synlige i Google? Eller vil din virksomhed gerne ændre åbningstiderne for en bestemt periode, skal du ændre den angivne telefonnummer eller måske tilføje den korrekte logo? Så skal du læse videre her om Google Min Virksomhed.

Tag ejerskab af din virksomhed i dag
En lokal søgning i søgemaskiner er de mest almindelige rute folk hen, når de søger information om en lokal virksomhed, service eller produkt. For eksempel, de får den mest relevante pizzarestaurant i det lokale område, uanset om de søger efter "pizza restaurant, [sted]". Den post kan blive optimeret med, herunder adresse, åbningstider og telefonnumre (se klippet nedenfor). Hvis din virksomhed ikke har taget ejerskab af posten, er sandsynligheden lav, at din virksomhed vil være synlig i lokale resultat.

Ifølge Google…