Gå videre til hovedindholdet

VPS er en forkortelse for det engelske: Virtual Private Server

VPS er en forkortelse for det engelske: Virtual Private Server. Det er et begreb der primært bruges indenfor hosting af internetsider.
For at en hjemmeside kan blive synlig på internettet, skal den lægges op på en server. Det er så via serveren, at besøgende kan få adgang til internetsiden. En server er groft sagt en ombyggede computer, der skal køre i døgndrift for, at andre kan besøge de internetsider, der ligger på serveren.
Det er de færreste mennesker, der er interesseret i, at have en server stående. Det er også langtfra alle der har evnerne til, at vedligeholde hardwaren.
Mange vælger derfor en Virtual Private Server løsning, der betyder, at man aldrig skal have noget fysisk, at gøre med sin server. En Virtual Private Server er en server der er placeret hos en udbyder, man lejer sig ind og kan gøre med den hvad man vil. Den står dog stadig hos udbyderen, der står for, at den kører. Man står dog selv for, at installere og opdatere software, på sin VPS.
Oftest er en VPS en del af en større server, der bliver delt ind i mindre bider, der er altså tale om en Virtual Server. Det er lidt det samme princip, som man bruger med webhoteller. Ved en VPS har hver person dog en fast ram og serverkapacitet til rådighed. Det betyder at ens VPS ydeevne ikke bliver påvirket af om andre på samme server, bruger en masse båndbredde.
Det ville nogle gange være billigere, at have sin egen server stående. Men for rigtig mange vil en VPS alligevel være den bedste løsning. Hvis man ikke har helt styr på hvad man laver kan en server nemlig ofte godt drille. Hvis der er tale om en virksomhedsside er det de færreste der har råd til, at have en side, der ikke er på internettet hele tiden. Det vil være ærgerligt, at være kunde bare fordi siden ikke er online lige på det tidspunkt kunden kigger forbi.
Hvis man vælger en VPS løsning vil man normalt være rimelig sikker på, at dem der passer serveren, har rimelig styr på hvad de laver.  Eftersom de ofte vil have mange servere stående, som de passer hver eneste dag er det nogen, der stort set udelukkende bruger deres tid på, at vedligeholde servere. Det betyder også at de normalt meget hurtigere vil kunne skride ind, hvis der skulle opstå problemer med en server, da de ikke har andre opgaver der skal løses.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Guide til søgemaskine-optimering i CMS

Din nye hjemmeside kan indstilles til at være mere brugervenlig over for søgemaskiner, således at indholdet lettere optages og indekseres korrekt. Det betyder at brugere, af eksempelvis Google, med større sandsynlighed får vist din side blandt søgeresultaterne. Unikke titler og metadata Titler og metadata angives i  Indholdssider  i kontrolpanelet. Når en indholdsside oprettes eller redigeres, udfyldes felterne  Title ,  Nøgleord  og  Beskrivelse . Title  - Her angives en title (optimalt op til 67 tegn), som kort fortæller noget om indholdet på siden (fx Mine bedste mad-opskrifter med kylling) Nøgleord  - her angives ord som beskriver indholdet, og som benyttes i indholdsteksten (fx mad, opskrifter, kylling) Beskrivelse  - her angives en kort beskrivelse (fx Læs om lækre og sunde retter med kylling) Brugervenlige URL'er Dette punkt kræver at webhotellet understøtter såkaldte .htaccess filer og URL Re-writing. Gå til  Indholdssider  i kontrolpanelet I sektionen 

Søgemaskineoptimering er en videnskab indenfor online markedsføring

Søgemaskineoptimering Søgemaskineoptimering er en moderne tidsalder internet markedsføring videnskab, historie succes for flere internetportaler for bred vifte af online-forretning. Men det egentlige spørgsmål: “Hvad er en endelig afgørelse marketing søgemaskineoptimering?” Det er et spørgsmål, der popper op i hovedet på hver eneste virksomhed ejer over hele kloden. Før søgemaskineoptimering marketing, vil jeg tage dig gennem forskellige former for markedsføring almindelig i markedet. Markedsføring Offline – Tag som et eksempel pizza levering butik, hvor hver én markedsføringstilladelse, der skal gøres offline, og i dette tilfælde vil de blive rettet aviser, billboards, på tværs af vejen, populære radio-og tv til at fremme deres nye pizza produkt. Marketing online og offline – Antag, at du er nødt til at rejse, websted og ønsker at bringe klienter. I dette tilfælde kan du vælge både online såvel som offline markedsføring kanal er nævnt i det foregående eksempel. Marketing  Nogle
Som en naturlig del er  søgemaskineoptimering  blevet en del af hverdagen for hjemmesideejere og det tager Dynamicweb naturligvis højde for. Når du for eksempel har lavet en side i Dynamicweb, kan du højre klikke og vælge ”Egenskaber”. Under Egenskaber kan du tilføje en titel. Denne titel skal indeholde de vigtigste nøgleord for siden, hvor det vigtigste står først. Ud over titel kan du også lave en beskrivelse. Denne beskrivelse bliver i fagsprog kaldet meta description. Teksten du skriver her, er det stykke tekst, der står under sidens titel, når du søger på Google. Det er vigtig at lave en god beskrivelse, der dels beskriver din side og dels indeholder de vigtigste nøgleord, så Google kan finde den. Det er også en god idé at snakker med firmaet, der lavede din DynamicWeb. De kan nemlig sørge for at dine sider, får en god url. Den skal nemlig helst hedde det samme som sidens navn. Har du billeder på din hjemmeside, skal du også helst tilføje tekster til billederne. Disse tek