Gå videre til hovedindholdet

VPS er en forkortelse for det engelske: Virtual Private Server

VPS er en forkortelse for det engelske: Virtual Private Server. Det er et begreb der primært bruges indenfor hosting af internetsider.
For at en hjemmeside kan blive synlig på internettet, skal den lægges op på en server. Det er så via serveren, at besøgende kan få adgang til internetsiden. En server er groft sagt en ombyggede computer, der skal køre i døgndrift for, at andre kan besøge de internetsider, der ligger på serveren.
Det er de færreste mennesker, der er interesseret i, at have en server stående. Det er også langtfra alle der har evnerne til, at vedligeholde hardwaren.
Mange vælger derfor en Virtual Private Server løsning, der betyder, at man aldrig skal have noget fysisk, at gøre med sin server. En Virtual Private Server er en server der er placeret hos en udbyder, man lejer sig ind og kan gøre med den hvad man vil. Den står dog stadig hos udbyderen, der står for, at den kører. Man står dog selv for, at installere og opdatere software, på sin VPS.
Oftest er en VPS en del af en større server, der bliver delt ind i mindre bider, der er altså tale om en Virtual Server. Det er lidt det samme princip, som man bruger med webhoteller. Ved en VPS har hver person dog en fast ram og serverkapacitet til rådighed. Det betyder at ens VPS ydeevne ikke bliver påvirket af om andre på samme server, bruger en masse båndbredde.
Det ville nogle gange være billigere, at have sin egen server stående. Men for rigtig mange vil en VPS alligevel være den bedste løsning. Hvis man ikke har helt styr på hvad man laver kan en server nemlig ofte godt drille. Hvis der er tale om en virksomhedsside er det de færreste der har råd til, at have en side, der ikke er på internettet hele tiden. Det vil være ærgerligt, at være kunde bare fordi siden ikke er online lige på det tidspunkt kunden kigger forbi.
Hvis man vælger en VPS løsning vil man normalt være rimelig sikker på, at dem der passer serveren, har rimelig styr på hvad de laver.  Eftersom de ofte vil have mange servere stående, som de passer hver eneste dag er det nogen, der stort set udelukkende bruger deres tid på, at vedligeholde servere. Det betyder også at de normalt meget hurtigere vil kunne skride ind, hvis der skulle opstå problemer med en server, da de ikke har andre opgaver der skal løses.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

marketing og markedsføring på nettet

Vi er en virksomhed med kompetente folk med erfaring og viden om forskellige discipliner inden for marketing og markedsføring på nettet. Vores firma navn udtrykker, hvad der er vores primære fokus er, nemlig, markedsføring i søgemaskiner.

SEM står for Search Engine Marketing og vi kommer til at blive en bidragyder til dine markedsføringskroner generere flere indtægter (ROI), og det vil vi demonstrere for dig. Valget af den rigtige kanal på internettet er vigtig. Vi skal hjælpe dig med, samt til at sikre, at din markedsføring på internettet arbejder sammen med din øvrige markedsføring.

Du kan endda, med de enkle trin til at komme i gang med markedsføring i søgemaskiner. Men som i de fleste andre områder, kan resultatet blive langt bedre, hvis du bruger de professionelle. Vi tør sige, at vi er professionelle i området og kan hjælpe dig med at oprette, drive og overvåge din markedsføring på internettet. Gennem målinger dokumentere for dig, at du får relevante besøgende, hurtig ROI og øge…

Formålet med SEO

SEO (SØGEMASKINEOPTIMERING) SEO, Search Engine Optimization eller på godt gammeldags dansk, søgemaskineoptimering er et område som henover de sidste 10 år er blevet et krav som man som virksomhed ikke kan ignorere. Formålet med SEO, er at dine kunder, som minimum, kan finde din hjemmeside når de søger efter den. Der ville ikke være meget ide i at have en flot og funktionel hjemmeside hvis ikke der er nogen der besøger den. Det ville svare til at have sin butik placeret i et kælderlokale, med gardinerne trukket for og ingen skilte udenfor. Så er man i hvert fald sikker på at de eneste kunder man ville få, er dem der vidste på forhånd hvor de skulle gå hen.


Hos Hcs Briller har vi SEO som en absolut spidskompetence. Vi har hjulpet flere end 50 virksomheder med at fremme deres placeringer og almen tilstedeværelse på nettet, herunder via Google søgninger, sociale medier som Facebook, Twitter og lignende, samt via generiske søgninger der anvender søgepartnere, brancheportaler mv. Baseret p…

Guide til søgemaskine-optimering i CMS

Din nye hjemmeside kan indstilles til at være mere brugervenlig over for søgemaskiner, således at indholdet lettere optages og indekseres korrekt. Det betyder at brugere, af eksempelvis Google, med større sandsynlighed får vist din side blandt søgeresultaterne.

Unikke titler og metadata Titler og metadata angives i Indholdssider i kontrolpanelet. Når en indholdsside oprettes eller redigeres, udfyldes felterne TitleNøgleord og Beskrivelse.
Title - Her angives en title (optimalt op til 67 tegn), som kort fortæller noget om indholdet på siden (fx Mine bedste mad-opskrifter med kylling)Nøgleord - her angives ord som beskriver indholdet, og som benyttes i indholdsteksten (fx mad, opskrifter, kylling)Beskrivelse - her angives en kort beskrivelse (fx Læs om lækre og sunde retter med kylling)
Brugervenlige URL'er Dette punkt kræver at webhotellet understøtter såkaldte .htaccess filer og URL Re-writing.
Gå til Indholdssider i kontrolpaneletI sektionen Indstillinger vælges Generer URL'er…